Beskrivning, närmiljön

Omgivningarna 

Ban Phe ligger cirka 180 km söder om Bangkoks nya flygfält Suvarnabhum. Det tar ungefär 2 timmar med taxi.
Ban Phe är inte någon direkt turistort utan är mer äkta Thailand.
Härifrån går färjorna ut till den mer kända ön Koh Samet med sina fantastiska stränder. Färjan tar ca 30 min, om du inte tar en speed-boat, då är det bara 10 min.

Vårt hus ligger i ett område som heter Safir Village, se bilden ovan. Det ligger 350 meter från stranden och 3,5 km utanför Ban Phe, där man kan hitta det mesta, såsom Tesco Lotus matvaruaffär (Thailands ICA Maxi), se fotogalleriet.

Nattmarknaden är öppen 2 kvällar i veckan, måndag och torsdag, och där säljs allt mellan himmel och jord. Mycket av det som säljs är mat, dricka, kläder, blommor, fisk, leksaker, skor ...

För övrigt finns fisk- och skaldjursmarknad, apotek, optiker, tandläkare, gym, akvarium, som visar vad som finns i havet utanför, med mera.

Stränder

Den närmsta stranden heter Suan Son Beach (Pinjeskogsstranden) och är delvis en nationalpark. Stranden är full av restauranger, thailändska och även en del med utländska ägare, även svenska. Alla restauranger lånar gratis ut solstolar, tanken är väl att man ska köpa en öl eller kanske lunch?

Åker man österut kommer man bland annat till den av svenskar uppskattade Kim Beach, se fotogalleriet. 
De hämtar gratis med Song Thaew, en pickup där man sitter på bänkar på flaket. Hela vägen österut mot Mae Pim är det fantastiska stränder.

Väster om Ban Phe ligger Mae Rum Phung Beach med långgrunda fina stränder. Hit får man ta sig med moped eller taxi.

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)